keepitkoel

ons wagenpark staat voor u klaar. Altijd een voorraad onderdelen bij de hand

Airco's die verwarmen

Met airco kunt u overal en altijd het klimaat realiseren waarin u zich het prettigst voelt. Met de juiste temperatuur en een comfortabele luchtvochtigheid. Moderne airconditioningsystemen leveren schone, gezonde, gekoelde lucht, ontvochtigen de lucht en voorkomen schimmelvorming. Dit alles zonder tocht en zonder lawaai.

Met airconditioning voelt u zich prettiger, fitter en levenslustiger. Met alle voordelen van dien. Want wie zich fit voelt, is productiever. En hoeveel plezieriger is het niet toeven in een winkel, café, restaurant of hotel met airconditioning, zeker in de zomer? Veel bedrijven brengen airco zelfs in stelling als onmisbaar instrument om personeel of klanten aan zich te binden.


Wie eenmaal aan de luxe van airconditioning is gewend, wil nooit meer zonder - zelfs niet in de winter. Met airconditioning kunt u het binnenklimaat geheel naar uw hand zetten, het hele jaar door. Als u namelijk kiest voor airconditioning met een warmtepomp, kan in het voor- en naseizoen voortaan de verwarming uit, dus heeft u ook nog eens lagere stookkosten.

Het rendement van een warmtepomp is minstens 4 keer zo hoog als dat van een cv-ketel. Met als gevolg dat u uw cv-ketel een paar graadjes lager kunt instellen gedurende het stookseizoen. Zo bespaart u flink op uw energierekening. Verder kunt u op plaatsen waar niet direct aardgas beschikbaar is het hele jaar door een comfortabel klimaat realiseren (bijvoorbeeld een serre)

Bij een warmtepomp wordt de koelcyclus omgekeerd: aan de buitenlucht onttrokken warmte wordt op een hoger temperatuurniveau gebracht en aan de lucht binnen afgegeven. Dit is een zeer efficiënt proces: warmte uit buitenlucht is immers gratis. Zelfs bij een buitentemperatuur van -15°C kan de warmtepomp nog warmte uit de buitenlucht halen.

Een bijkomend voordeel is dat de airconditioning met warmtepomp bij inschakeling direct warmte afgeeft, waardoor de ruimte snel op temperatuur is.